Paine cu unt si seminte

de oanapl in Piine, 26 Dec 2018 | 2546 vizualizari

 

 "reteta romaneasca"
Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Rocsi, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină
  • 120 ml apă
  • 150 g iaurt
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 30 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță rasă sare
  • mix de semințe
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt si seminte:

Drojdia o pui într-un bol micuț cu zahărul și le amesteci până când se dizolvă complet drojdia.
Într-un vas cerni făina, presari sare, adaugi drojdia dizolvată, iaurtul și începi să frămânți. Torni apa treptat și frămânți până obții un aluat omogen și ușor lipicios. La final pui uleiul și mai frămânți cât să se încorporeze. Acoperi aluatul și îl lași să dospească, până își dublează volumul.
Scoți untul de la frigider, îl împarți cât este rece în 3 părți egale, îl lași la temperatura camerei. După ce aluatul a crescut, îl împarți în 3 bucăți egale. Presari făină pe masa de lucru, iei prima bucată de aluat, o întinzi cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire, o ungi cu o parte de unt, presari mix de semințe și apeși puțin cu mâna. Rulezi bine. Procedezi la fel și cu celelalte două bucăți de aluat.
Împletești cele 3 suluri obținute, așezi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O lași cam 20 de minute să crească, amesteci gălbenușul cu laptele, iar cu un penson ungi pâinea cu acest amestec.
Introduci pâinea în cuptorul încins, la 170 de grade C și o lași până când pâinea se rumenește, cam 30-35 de minute. Când este gata, o scoți din cuptor, o învelești într-un prosop curat și o lași să se răcească, apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

27.12.2018, 15:26

Rocsi 1

28.12.2018, 20:54

Oana, sper ca ti-a placut la fel de mult ca si noua. A iesit asa pufoasa!

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 16:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte cu gem