Paine de casa

de RuxyRux in Piine, 6 Sep 2011 | 5172 vizualizari

 

By Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte( pentru post inlocuiti cu apa e la fel de delicioasa)
  • 20 gr sare
  • 1 lingura de zahar
  • 8 linguri de ulei masline
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte si un galbenus pentru uns
  • puteti pune susan, mac sau seminte deasupra daca doriti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, zaharul si drojdia in mijloc si apoi incepe sa framantam adaugan laptele ( sau apa) apoi la sfarsit uleiul. Lasam o ora la crescut la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul il mai framantam doua minute si-l impartim in doua. Formam doua suluri pe care le punem in tavile de copt( cele de cozonac).

Lasam pana cresc din nou pana in marginea tavilor , ungem cu laptele batut cu galbenus si coacem 35-40 de minute la 200 grade.

Taiem numai dupa ce painea s-a racit complet...iar daca poftim de nu mai putem la mirosul divin din casa rupem cu mana un coltisor...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.02.2015, 17:26

Da desigur o poti face cum vrei! Cu drag!

kaludya 1

26.02.2015, 18:43

Am pregatit ingredientele si am pus la dospit...dar a trecut 30 de minute de cand am pus si nu a crescut deloc......va mai creste oare???

RuxyRux 1

26.02.2015, 18:46

Trebuie lasata la loc cald..obligatoriu( langa aragaz), daca vrei sa creasca repede...dureaza uneori mai bine de o ora chiar si la cald....daca nu creste nici atunci, poate sa fie din cauza drojdiei...sper sa nu ai probleme!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu susan si busuioc la Multicooker