Paine de casa

de RuxyRux in Piine, 6 Sep 2011 | 3586 vizualizari

 

By Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte( pentru post inlocuiti cu apa e la fel de delicioasa)
  • 20 gr sare
  • 1 lingura de zahar
  • 8 linguri de ulei masline
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte si un galbenus pentru uns
  • puteti pune susan, mac sau seminte deasupra daca doriti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, zaharul si drojdia in mijloc si apoi incepe sa framantam adaugan laptele ( sau apa) apoi la sfarsit uleiul. Lasam o ora la crescut la loc cald.


Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul il mai framantam doua minute si-l impartim in doua. Formam doua suluri pe care le punem in tavile de copt( cele de cozonac).


Lasam pana cresc din nou pana in marginea tavilor , ungem cu laptele batut cu galbenus si coacem 35-40 de minute la 200 grade.


Taiem numai dupa ce painea s-a racit complet...iar daca poftim de nu mai putem la mirosul divin din casa rupem cu mana un coltisor...pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.02.2015, 17:26

Da desigur o poti face cum vrei! Cu drag!

kaludya 1

26.02.2015, 18:43

Am pregatit ingredientele si am pus la dospit...dar a trecut 30 de minute de cand am pus si nu a crescut deloc......va mai creste oare???

RuxyRux 1

26.02.2015, 18:46

Trebuie lasata la loc cald..obligatoriu( langa aragaz), daca vrei sa creasca repede...dureaza uneori mai bine de o ora chiar si la cald....daca nu creste nici atunci, poate sa fie din cauza drojdiei...sper sa nu ai probleme!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chifle