Paine de casa

de laura_n in Piine, 1 Dec 2012 | 3738 vizualizari

 

Painita casei noastre!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pun ingredientele in ordinea aceasta in masina de facut de paine si se selecteaza programul necesar.


Daca apelam la metoda manuala, procedam astfel:


Se cerne faina, intr-un castron si se face o gaura in mijloc. Laptele se incalzeste un pic, untul se topeste.


Drojdia se amesteca cu sarea si cu putin lapte cald si se lasa sa se umfle putin. Apoi se toarna in mijlocul fainii si se framanta un aluat peste care se toarna si restul de lapte, apoi untul topit. Se framanta bine, apoi se lasa aluatul sa creasca, intr-un loc cald.


Dupa ce a crescut, se da forma dorita aluatului si se coace in cuptor, la foc mediu, cam 1 ora si ceva.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

MonaMimi 1

02.12.2012, 12:05

Sim0na 1

02.12.2012, 20:24

Cea mai buna este painea de casa!!

Ati 1

08.04.2013, 14:59

Pntru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are variantele 700 si 900gr.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa neframantata