Paine de casa

de Gherca Daniela in Piine, 10 Apr 2014 | 2571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pliculet drojdie uscata,
  • 1 lingura de zahar,
  • 350 ml. apa calduta,
  • 500 gr. faina alba,
  • 1-2 lingurite de sare,
  • ulei de masline- cat sa ne ungem pe maini cand formam chiflele,
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta apoi amestecam si lasam deoparte vreo 10 minute.


Intr-un castron punem faina, punem peste faina amestecul de drojdie, se toarna apa calduta si se amesteca. Se muta aluatul pe blatul de lucru si se framanta bine cu ambele maini timp de 10 minute. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Apoi impartim aluatul in 8 parti egale ungandu-ne mainile cu ulei de masline.


Modelam fiecare parte, asezam in forma rotunda in forma de floare astfel- punem in mijloc o chifla, apoi pe margine restul de chifle formate. Daca la inceput era loc intre chifle, lasam sa creasca si in tava si vom observa ca se formeaza o floare frumoasa, unindu-se toate petalele sa zicem asa. Se unge cu un galbenus de ou.


Se de la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se scoate, se acopera cu un prosop si apoi e buna de servit.


Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

10.04.2014, 16:03

Rocsi 1

10.04.2014, 20:17

Ce frumoasa ti-a iesit

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mucenici moldovenesti
  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

  • 05

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de  porc in sos aromat

de katty 6

ieri la 14:06

Piure de spanac cu oua

de katty 6

ieri la 13:21

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

pe 03.03 la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

pe 03.03 la 09:13

RETETA RECOMANDATA
Pâine ciabatta