Paine rustica

de T I M E A in Piine, 1 Dec 2012 | 1252 vizualizari

 

Un nou weekend o noua paine. E simpla, fara lapte ca sa poata manca si cei care postesc.
Weekend minunat sa aveti!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba de grau tip 650
  • un plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei
  • 340 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica:

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.


Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.


Luam apoi aluatul cu mana unsa cu ulei si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nivelam cu mana o forma dreptunghiulara. Cu un cutit crestam painea apoi lasam la dospit inca aprox 20 min.


Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35-40 minute.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

T I M E A 1

01.12.2012, 20:28

Mena

diaconta 1

01.12.2012, 21:18

in weekend paine si peste saptamana tot felul de cocaturi

T I M E A 1

01.12.2012, 21:35

ba nu Dia...mai mult in weekend ) si la cerere fac si in cursul saptamanii, dar mai rar ca nu e timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)