Painica

de Ana_Maria_P in Piine, 28 Ian 2013 | 1471 vizualizari

 

O clipa de relaxare inainte de examen.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 1/2 pachet unt
  • 1 + 1/2 linguri de zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica:

Facem prima data o maia, ca la cozonac, adica punem un pahar de lapte la fiert cu zaharul, il lasam sa se raceasca un pic, trebuie sa fie doar caldut.Punem drojdia, 2 linguri de faina si omogenizam, dupa care o punem la loc caldut sa creasca(cel mai bine dam drumul la cuptor sa se incalzeasca si punem maiaua pe aragaz.


Intre timp punem faina intr-un castron si cat timp asteptam sa creasca maiaua, punem restul de lapte la incalzit si untul la topit.


Dupa ce maiaua a crescut o punem peste faina si framantam cu laptele caldut, dupa ce se omogenizeaza toate ingredinetele turnam cate putin unt topit pe marginea castronului si framantam in continuare.


Lasam coca la loc caldut sa creasca, dupa aceea o impartim in 2 parti egale si ies 2 paini. Fiecare parte o impartim din nou in 3 si facem 3 corzi sa le impletim, la fel procedam si cu cealalta parte de coca.O punem in tavi o ungem cu ou si presaram mac si o mai lasam 15 min sa creasca.


Se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painica" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:00

Frumoasa paine
Bine ai venit

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:06

bine ai venit si ne intampini cu paine care e frumoasa.....

diana_k 1

02.02.2013, 21:24

frumoasa painea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa