Paine de casa cu cartofi

de Angelina_Elena in Piine, 27 Noi 2012 | 1882 vizualizari

 

O alta reteta minunata by Dia! :-*>:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 cartofi fierti
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare.


Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute.


Cernem faina cu sarea peste cartofi.


Punem apoi drojdia dospita peste faina, adaugam uleiul,apoi framantam cu apa calduta pana cand aluatul devine ferm si nelipicios.


Acoperit vasul cu un servet curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata, il mai framantat putin si ii dat o forma ovala.


Punem apoi aluatul intr-o tava si il mai lasam sa creasca vreo 20-30 de minute.


Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.


Scoatem painea pe un gratar, apoi o acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.


E foarte buna si isi pastreaza prospetimea datorita cartofilor!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Angelina_Elena 1

29.11.2012, 00:15

Rocsi, la cat e de buna eu zic sa numai astepti!

ANNA_46 1

29.11.2012, 02:02

Super buna painica de casa

Angelina_Elena 1

01.12.2012, 19:02

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi