Paine de casa cu cartofi

de Angelina_Elena in Piine, 27 Noi 2012 | 3630 vizualizari

 

O alta reteta minunata by Dia! :-*>:D

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 cartofi fierti
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofi fierti se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare.

Punem apoi drojdia in putina apa calduta si o lasam sa dospeasca 10-15 minute.

Cernem faina cu sarea peste cartofi.

Punem apoi drojdia dospita peste faina, adaugam uleiul,apoi framantam cu apa calduta pana cand aluatul devine ferm si nelipicios.

Acoperit vasul cu un servet curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata, il mai framantat putin si ii dat o forma ovala.

Punem apoi aluatul intr-o tava si il mai lasam  sa creasca vreo 20-30 de minute.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Scoatem painea pe un gratar, apoi o acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

E foarte buna si isi pastreaza prospetimea datorita cartofilor!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (47)

Angelina_Elena 1

29.11.2012, 00:15

Rocsi, la cat e de buna eu zic sa numai astepti!

ANNA_46 1

29.11.2012, 02:02

Super buna painica de casa

Angelina_Elena 1

01.12.2012, 19:02

multumesc!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă cu cartofi