Paine de casa cu cartofi

de LadyCrs in Piine, 16 Apr 2013 | 2831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi
  • 650 g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 4 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Punem cartofii la fiert impreuna cu doua lingurite de sare.

Lasam cartofii sa se raceasca.

Amestecam drojdia cu doua lingurite de zahar pana se lichefiaza. Adaugam 2 lingurite de faina sui amestecam. Lasam deoparte si presaram cateva prafuri de faina deasupra.

Cartofii raciti se decojesc si ii pasam cu furculita. Amestecam faina si sarea ramasa cu cartofii.

Peste drojdie punem cele 120 ml de apa si amestecam.

Se adauga peste compozitie lichidul de drojdie si uleiul si incepem sa framantam bine de tot. Va fi un aluat usor lipicios.

Lasam aluatul deoparte acoperit cu  un prosop timp de o ora.

O impartim in doua parti egale si o lasam la cuptor in tava acoperita cu foaie de copt pentru 45 de minute.

Painea coapta se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

danakarin 1

16.04.2013, 20:50

Painea cu cartofi- preferata mea!

Rocsi 1

16.04.2013, 21:16

Cat de bine arata si ce buna!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si ceapa