Paine de casa ( prima mea painica)

de Dana Cristea - pusikmea in Piine, 4 Apr 2011 | 3007 vizualizari

 

azi pentru prima oara am facut si eu painica, intodeauna mi-a fost frica sa fac paine si cozonac, insa de-acum frica mea s-a dus fiindca am ajutor de nadejde, painea am facut-o mai ramane cozonacul si o sa fiu tare mandra de mine, cu toate ca toata munca o face mixerul pe care il iubest tot mai mult :D
si bineinteles ca prima mea painica nu putea fi decat in forma de inimioara :D
sursa http://retetelemamei.wordpress.com/2009/08/17/paine-de-casa/

 

INGREDIENTE

  • 400- 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa ( prima mea painica):

Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.

Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la ragaz  ), acoperim vasul cu un propop.

Dupa ce a crescut, ii dam forma dorita, punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si mai lasam sa creasca in tava 20-30 min.

Dupa ce au trecut si cele 20 - 30 de minute umezim aluatul cu putina apa ( doar cat sa luceasca), punem faina din abundenta si bagam la cuptorul preincalzit o ora.

Dupa ce s-a rumenit o scoatem si o invelim cu un prosop, daca vrem coaja mai moale.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ( prima mea painica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2011, 13:26

mona asa este, sa le dea Dumnezeu tot binele din lume

Cris2711 1

18.04.2011, 14:41

adry88 1

25.05.2011, 22:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana