Paine din faina alba/neagra

de T I M E A in Piine, 27 Mai 2012 | 3073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 500 gr faina neagra
  • 200 ml lapte caldut
  • 480 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • seminte floarea soarelui pt chifle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina alba/neagra:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).

Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.

Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.

Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana.  Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.

Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.

Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.  

Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.

Chiflele se fac putin mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina alba/neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu seminte