Paine "floare" cu tarate si seminte

de lia maria in Piine, 20 Mar 2012 | 2125 vizualizari

 

Sanatoasa si hranitoare cu aspect de primavara !

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 400g faina alba
  • 100g tarate de grau
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Pt deasupra:
  • 1 ou
  • 50ml lapte
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingurita seminte de dovleac
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine "floare" cu tarate si seminte:

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.


Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.


Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine "floare" cu tarate si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Laly 1

21.03.2012, 10:24

Vin si eu la un coltisor

MIUTA 1

21.03.2012, 12:49

Wauuuu,ce bine arata
Super buna imi place,o sa fac si eu.

bubulina44 1

21.03.2012, 22:53

arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca