Paine floricica de casa

de Bucataras Medi in Piine, 29 Oct 2016 | 494 vizualizari

 

Am hotarat sa fac aceasta paine sub forma de floare....imi place,pur si simplu.
Si imi mai place mirosul painii de.abia scoase din cuptor.
Ceea ce nu.mi place este ca imi place....hihihi...si mananc muuuuulta si asta nu.i cam bine.
Aceasta reteta este cea pe care o face si mama...de la ea am furat reteta...hahaha.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 600-650 ml apa calduta
  • un cub cat o nuca unt
  • Mai avem nevoie
  • ulei pentru uns mainile si vasul
  • faina pentru infainat masa de lucru
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floricica de casa:

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in adancitura facuta in faina si turnam putina faina(circa 50 ml).

Lasam circa 10/15 min. Adaugam apoi untul topit si racit . Putin cate putin adaugam apa calduta pana la inglobarea acesteia in faina. Ungem mainile si vasul in care framantam cu ulei si incepem framantarea. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.


In cazul in care aluatul se lipeste de maini mai adaugam 1-2 linguri de faina pe fundul vasului si continuam framantarea inca circa 5 min.Avem grija sa ungem din cand in cand mainile cu ulei. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul fin,elastic,care sa se desprinda ,asa cum am mai spus,usor de pe maini.


Acoperim vasul in care am framantat cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut,la cald,circa o ora.(sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul).


Scoatem aluatul pe masa de lucru infainata si il imparim in 2 bucati.(pentru a ne fi mai usor cand il intindem cu sucitorul). Intindem deci cu sucitorul (rand pe rand....eu neavand o masa asa de mare)cele 2 bucati de aluat si apoi le rulam. Din rulourile rezultate taiem bucati potrivite si formam bilute. Tapetam o tava rotunda cu faina ,asezam o biluta in mijlocul tavii si apoi celelalte bilute de jur imprejur (ca in foto)formand o floricica.


Eu am format bilutele ochiometric(nu am cantarit fiecare biluta in parte dar voi o puteti face)astfel incat nu toate au aceiasi marime. Dupa ce am format floricica ,acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam la cald sa creasca circa 30 min. In acest timp preincalzim cuptorul.


Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 30 min. Ca sa fim siguri ca painea este copta facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor si....pofta buna!


Ce bine miroase si ce buna este!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floricica de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mirela0911 1

30.10.2016, 07:30

Frumoasa floricica! Rup o petala!

dantes 1

30.10.2016, 08:44

Frumoasa!

noiinbucatarie 1

30.10.2016, 08:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa