Paine impletita cu seminte

de RuxyRux in Piine, 20 Ian 2012 | 2483 vizualizari

 

Am primit forma de paine si trebuia neaparat sa o inaugurez...am facut o painica atat de gustoasa ! Multumesc Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 3 linguri ulei masline
  • seminte de floarea soarelui( dovleac optional) pentru presarat( o lingura)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu seminte:

Macinam semintele de in, chimen si floarea soarelui. Eu am folosit rasnita de cafea.


Cernem faina in vasul de framantat, punem semintele rasnite, drojdia, zaharul, sarea si adaugand putina apa incepe sa framantam pana punem toata apa apoi continuam cu uleiul. Obtinem un aluat consistent si totodata elastic, pe care il vom cresta adanc cu un cutit in forma de cruce. Lasam la crescut la loc cald acoperit cu un servet ( lasand un colt descoperit), pentu o ora si jumatate. Pliem aluatul de doua trei ori sa iasa aerul si impartim in doua parti o parte mai mare si una putin mai mica. Partea mai mica o vom pune la baza , formand intai un sul apoi vom da forma vasului in care coacem painea. Din partea mai mare vom face trei suluri pe care le vom impleti si vom aseza impletitura peste partea de la baza.


Lasam inca 30-40 de minute la crescut la loc cald in bucatarie pana ce aluatul depaseste marginea formei. Ungem apoi cu ulei de masline si presaram seminte de floarea soarelui. Coacem pentru 35 de minute la 200 grade pe programul de patiserie sau la foc mediu pana se rumeneste.


Garantez pentru gustul extraordinar de bun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

RuxyRux 1

22.01.2012, 18:45

Mirela...pup cu drag esti o draguta

babi5 1

29.08.2013, 20:02

RuxyRux 1

29.08.2013, 20:33

Mami Babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa