Paine frantuzeasaca

de cristinamogosoaia in Piine, 26 Apr 2020 | 1621 vizualizari

 

Painea frantuzaesca este paine pe care o fac cu drag familiei mele.Am renuntat la a mai cumpara paine ,mai ales de cand a inceput pandemia.Eu fac reteta dubla ,din care ies 2 paini coapte in forma de chec.Este o paine usor de facut, pufoasa si rezista 3-4 zile inchisa bine intr-o punga de plastic.

Succes celor care vor so incerce.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 20 g faina
  • 160 ml lapte cald
  • 2 lingurite zahar
  • 7g drojdie proaspata(sau la plic)
  • 350 g faina
  • 1 lingura sare
  • 1 galbenus de ou
  • 25 g unt
  • Pt uns (optional)
  • 1 galbenus de ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasaca:

Pentru inceput oparim 20 g faina in 100 ml lapte.

Cernem faina de 2 ori si adaugam sarea.

Punem drojdia intr-un castron cu cele 2 lingurite zahar.

160 ml lapte il incalzim .

Punem 3-4 linguri de lapte cald peste drojdie, alifiem si lasam sa se activeze cam 10 minute.Dupa ce a crescut se adauga in bolul cu faina apoi adaugam , galbenusul si incepem sa framantam adaugand incet laptele cald(daca mai este nevoie ,in functie de faina mai adaugati lapte sau nu, coca trebuie sa fie un pic mai tare ca cea de cozonac),

apoi adaugati untul moale si framantati energic 10-15 min(eu folosesc robotul,cine are il recomand)

Aluatul se pune intr-un castron uns cu putin ulei si de lasa la dospit 40 min.

Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru, se imparte in 2 parti egale, se intinde aluatul usor cu mana, se ruleaza(ca un cozonac) si se aseaza in tava de chec tapetata cu hartie de copt.Se lasa iar la crescut 40 min.Dupa ce au crescut, se pensuleaza cu oul batut bine, si se coac 15 min la 195 grade ,apoi inca 10 min la 180 grade.(se verifica cu scobitoarea)

Dupa ce se scot tavile din cuptor, se ung painicile(obtional) cu unt moale, apoi se acopera pentru 10 min cu un prosop.

Se scot pe tocator si se lasa acoperite cu prosopul pana se racesc bine

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aveti grija ca sarea sa nu intre in contact cu drojdia Aveti rabdare cu timpul de crestere

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasaca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

dantes 1

28.04.2020, 13:24

Buna!

Geanina87 1

02.05.2020, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa