Paine Margareta

de diana_k in Piine, 12 Noi 2012 | 1710 vizualizari

 

am folsit o reteta de paine graham,cu tarata, dar se poate face si doar cu faina alba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba
  • 40g tarate de grau
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 2 linguri zahar
  • 350ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Margareta:

Pentru inceput am cernut faina, obligatoriu!! Cu 2 linguri de ulei am uns bine cuva masinii de paine. Am pus faina si taratea, apoi sarea intr-un colt, zaharul cu drojdia in alt colt. Am pornit masina pe programul de framantat, in timp ce paletele amesteca ingredientele am turnat incet apa calduta.


Dupa 4-5 minute am ridicat capacul sa vad care e situatia, nu a mai fost nevoie de nimic. La nevoie se mai adauga apa calduta sau faina.


Dupa ce aluatul a crescut am intins trei foi rotunde In tava unsa cu putin ulei am pus una peste alta cele trei foi, unse cu putin ulei intre ele.

Cu ajutorul unei cani am marcat mijlocul florii. Apoi am impartit-o in 8 petale. In mijlocul fiecarei petale am facut o crestatura si am tras capatul exterior prin ea. Am aranjat frumos floarea, cat mai uniform si am lasat-o la crescut timp de 20 de minute. Apoi am uns-o cu galbenus de ou, am presarat seminte de mac in mijloc si de susan pe petale. In cuptorul bine incalzit la 200g am copt painea timp de 30 de minute.


Imediat ce am scos painea din cuptor am stropit-o cu apa rece si am acoperit-o cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Margareta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

13.11.2012, 08:31

Foarte buna si frumoasa!

Sim0na 1

14.11.2012, 18:20

Cat de frumoasa este!! Dar si sanatoasa!!

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!