Paine neagra cu tarate nedospita

de anca_rm in Piine, 29 Oct 2013 | 2269 vizualizari

 

Pentru ca am vazut saptamana trecuta la Dea , si pentru ca oricum fac paine o data pe saptamana am zis ca incerc asa . Si a iesit bine .
Buna rau.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba
  • 200 gr tarate
  • un cub drojdie (10 gr)
  • 100 ml lapte
  • apa
  •   sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu tarate nedospita:

Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron.


Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia .


Amestecam faina cernuta , cu taratele si facem in mijloc o adancitura .


Punem sarea , si laptele


Amestecam si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini .


Formam o gramada rotunda de aluat si o impartim in doua .


Punem painea in tavi , crestam deasupra cu un cutit si dam la cuptorul incins pentru 40-50 minute.


 

TIPS-URI

1

putem folosi orice fel de tarate

2

daca nu vreti sa adaugati tarate atunci completati cu faina , pana cand ajungeti la 1 kg de ingrediente uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate nedospita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:43

Simona cu placere

Lau 1

29.10.2013, 16:21

merisor 1

29.10.2013, 16:36

Ce buna este painea asta! Moaaa si ce ai pus langa ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si iaurt