Paine neagra multicereale cu tarate

de RuxyRux in Piine, 28 Mar 2011 | 4526 vizualizari

 

O paine densa cu tarate si gust de chimen delicios...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 300 gr faina orez
  • 50 gr faina de soia
  • 50 gr tarate
  • 1 cana faina de secara
  • 100 ml ulei masline
  • un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita chimen
  • 550 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra multicereale cu tarate:

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam. Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de secara si sa framantam pana nu se mai lipeste alautul de maini adaugand cate putina faina de secara. Aluatul trebuie sa fie dens si elastic.


Acoperim si lasam la loc cald petru o ora, o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.


Cand a crescut destul mai framantam o data si o asezam in tava pregatita tapetata cu foaie de copt.


O lasam pana se ridica deasupra marginii. Este gata .


O introducem la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.


O scoatem si o lasam la racit pe un gratar.


O feliem numai cand s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra multicereale cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

29.03.2011, 08:53

Diva multumesc draga mea

mena29 1

07.04.2011, 08:16

Imi place

adry88 1

20.05.2011, 17:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)