Paine neagra multicereale cu tarate

de RuxyRux in Piine, 28 Mar 2011 | 6477 vizualizari

 

O paine densa cu tarate si gust de chimen delicios...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • 300 gr faina orez
  • 50 gr faina de soia
  • 50 gr tarate
  • 1 cana faina de secara
  • 100 ml ulei masline
  • un plic drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita chimen
  • 550 ml apa calduta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra multicereale cu tarate:

Se pune faina in vasul de framantat, se face o gropita in mijlocul ei, se pune drojdia, deasupra zaharul, sarea pe margine, si se adauga cate putina apa calduta( nu fierbinte!), turnam usor si uleiul si incepem sa framantam.  Se pune chimenul. Este momentul sa adaugam cate putina faina de secara si sa framantam pana nu se mai lipeste alautul de maini adaugand cate putina faina de secara. Aluatul trebuie sa fie dens si elastic.

Acoperim si lasam la loc cald petru o ora, o ora si jumatate sau pana cand isi dubleaza volumul.

Cand a crescut destul mai framantam o data si o asezam in tava pregatita tapetata cu foaie de copt.

O lasam pana se ridica deasupra marginii. Este gata .

O introducem la cuptor la 200 grade pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam la racit pe un gratar.

O feliem numai cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra multicereale cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

29.03.2011, 08:53

Diva multumesc draga mea

mena29 1

07.04.2011, 08:16

Imi place

adry88 1

20.05.2011, 17:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline