Painici cu masline

de Laly in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2010 | 4948 vizualizari

 

Aici pe internet gasesti o multime de retete minunate.Am incercat si eu reteta de painici cu masline pe care a postato Pocahontas.Vreau sa va spun ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata(25 grame)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri iaurt
  • 220 ml apa
  • masline negre si verzi taiate rondele 
  • 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu masline:

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa  5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine  poate framanta aluatul acolo.Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).

Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale.Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora,ferit de curentii de aer(eu am pus tava in cuptor).Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare.Se pun in tava cu marginile lipite in jos.Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline.Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.

Se mai lasa 20 minute,apoi se baga la cuporul incins la 180 grade.Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

mena29 1

18.04.2010, 19:19

Arata tare bine,5 furculite,felicitari

Anamaria7 1

26.06.2010, 23:38

de cand ma tot chinui si eu sa ma hotarasc pe o reteta de paine mai speciala si nu pot decide! arata

ony 1

22.10.2010, 23:39

vreau si eu ...nu ma mai joc,bine k nu sunt gravida k altfel.......

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu de toate