Painici cu masline

de Laly in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2010 | 2407 vizualizari

 

Aici pe internet gasesti o multime de retete minunate.Am incercat si eu reteta de painici cu masline pe care a postato Pocahontas.Vreau sa va spun ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 cub de drojdie proaspata(25 grame)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri iaurt
  • 220 ml apa
  • masline negre si verzi taiate rondele 
  • 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu masline:

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo.Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).


Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale.Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora,ferit de curentii de aer(eu am pus tava in cuptor).Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare.Se pun in tava cu marginile lipite in jos.Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline.Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.


Se mai lasa 20 minute,apoi se baga la cuporul incins la 180 grade.Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.Se servesc atat calde cat si reci.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mena29 1

18.04.2010, 19:19

Arata tare bine,5 furculite,felicitari

Anamaria7 1

26.06.2010, 23:38

de cand ma tot chinui si eu sa ma hotarasc pe o reteta de paine mai speciala si nu pot decide! arata

ony 1

22.10.2010, 23:39

vreau si eu ...nu ma mai joc,bine k nu sunt gravida k altfel.......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tortila spaniola