Painici Laugenbrot

de La Ancuta in Piine, 4 Mar 2011 | 4966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata ( eu a folosit un plic de drojdie uscata)
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingutita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc.


Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei). Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic.


Acoperim si lasam la dospit 30-45 minute.


Dupa ce a dospit punem cei 2 litri de apa intr-o oala pe foc. Adaugam sarea si bicarbonatul.


Rasturnam aluatul pe masa de lucru si formam bilute de ~50 g fiecare (mie mi-au iesit 15 bucati).


Cand incepe apa sa fiarba plonjam cate 5 chiflute in apa si le lasam maxim 30 de secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel pana gatam toate chiflele.


Crestam chiflele cu un cutit bine ascutit sau un cutter. Presaram cu sare grunjoasa, susan si mac.


Dam tava la cuptor la 210 grade timp de 20-25 de minute. Painicile trebuie sa fie rumenite frumos.


Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.


Sursa Multumesc Laura!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

eu acum am vazut painicile acestea..cred ca se pot face sub forma de covrigi!

ionela2682 1

02.06.2011, 15:41

la favorite cu siguranta!

La Ancuta 1

02.06.2011, 15:45

Ionela eu sub forma de covrigi stiam aluatul acesta, dar au fost tare bune si chiflute. Daca le incerci sper sa iti placa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu sare si susan