Painici negre cu seminte

de lia maria in Piine, 31 Mai 2011 | 2219 vizualizari

 

Pufoase , delicioase si sanatoase ! aceasta este descrierea acestor minunate painici. Incercati si voi si imi veti da dreptate…pana atunci va servesc eu cu mare drag !

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 200ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500g faina integral
  • 7g (1 plic) drojdie uscata Dr Otker
  • Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • Seminte ( susan, floare, in, mac, dovleac)
  • 1 lingura ulei pt uns planseta de lucru

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici negre cu seminte:

Punem ingredientele pt aluat, in masina de paine, in ordinea enumera mai sus si programam pt framantat si dospit. Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe planseta de lucru, pe care am uns-o inainte cu ulei, framantam putin si impartim aluatul in bulgarasi de marimea dorita.


Putem sa facem painicile in forma de colacei sau in forma de mingiute, cum doriti. Eu obisnuesc sa le fac in ambele moduri. Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt, cu spatiu intre ele si le lasam sa creasca 30’.


Intre timp pornim cuptorul aragazului si intr-un bol, batem oul cu laptele si cand painicile si-au dublat volumul, le ungem bine pe fiecare. Deasupra presaram seminte, in combinatie sau de un singur fel, cum va place.


Dam tava la copt, la foc moderat pentru 45’. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici negre cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lia maria 1

06.06.2011, 10:00

kamy
mihaelab
licuta

lia maria 1

06.06.2011, 10:01

corina
mihaela
divainbucatarie va multumesc

deyutzky 1

06.06.2011, 18:47

foarte frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca