Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 1509 vizualizari

 

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat repede un aluat, am scos din frigider crema de ciocolata fara zahar si am pregatit aceste painici delicioase. Le-am servit calde, cate doua de fiecare si a mai ramas una. Am stat cu ochii pe ea, am vazut ca nu o ia nimeni, am pus-o in folie si am servit-o in ziua urmatoare, cu o cana de lapte cald! Mmmm, prea mult ne-au placut!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 45 gr unt de la temperatura camerei
  • 4 gr drojdie uscata
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fara zahar
  • banuti de ciocolata alba fara zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar:

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati.

Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe, framantati pana este bine incorporat. O sa obtineti un aluat omogen, usor lipicios. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca la loc caldut, circa o ora. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit, il impariti in 10 bile. Aplatizati cu degetele fiecare bila, puneti o lingurita plina de crema de ciocolata si un banut de ciocolata alba, peste. Le impachetati bine, le dati forma unor chifle. Le asezati intr-o tava, le lasati sa mai dospeasca 15 minute, apoi le ungeti cu ou batut. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute pana se rumenesc. Se servesc calde! Daca nu le serviti pe toate imediat ce le scoateti din cuptor, cele ce va raman, le acoperiti cu folie, pentru a se pastra moi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ensaimada din Mallorca