Pandispan

de Miha in Prajituri, 29 Mar 2012 | 16475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar (aromat cu vanilie)
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.

In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.

Se lasa la racit apoi se portioneaza.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si numai cu vanilie sau numai cu cacao, se pot adauga nuci sau alte fructe uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan-0
Pandispan-1

COMENTARII (31)

mena29

mena29 1

30.03.2012, 01:10

vin eu cu cafeaua?

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 21:21

foarte fain a iesit

irena

irena 1

01.04.2012, 11:13

Frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!