Pandispan (by Gaby)

de La Ancuta in Prajituri, 21 Mar 2011 | 12126 vizualizari

 

Cel mai pufos pandispan. ATENTIE: da dependenta!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan (by Gaby):

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa spuma, ca la bezea.

Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam si esenta de vanilie.

Cernem faina si o incorporam usor in aluat, iar la final adaugam uleiul.

Turnam jumatate din aluat in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (o tapetam doar pe fund nu si pe laterale).

In aluatul ramas adaugam cacaoa si omogenizam. Turnam si restul aluatului in tava si cu o furculita dam aspect marmorat pandispanului.

Coacem in cuptorul preancalzit la foc mic timp de 35-40 de minute.

Eu l-am glazurat cu 50 g ciocolata cu lapte topita impreuna cu 3 linguri de lapte.

Este o pufosenie buna, buna!!! Multumesc Gaby!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan (by Gaby)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 18:51

Caroline, e reteta pe care-o fac de..n ori pe an si mi-a iesit intotdeauna.
Ce s-a intamplat?Ai copt la foc mic?

- Andreea - 1

07.12.2011, 19:06

da gaby,am copt la foc mic.dar nu a crescut deloc...iar deasupra are o crusta de zici ca e caramel ... undeva am gresit eu,nu ca nu e buna reteta ta.ca doar poza ta arata asa de bine...

La Ancuta 1

07.12.2011, 19:54

Caroline si eu am facut aceasta reteta de mai mult ori si mi-a iesit pufos. Nu stiu ce s-a intamplat de nu a crescut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Televizor