Tiramisu reţeta cu frisca

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 7687 vizualizari

 

Greu m-apuc eu sa fac dulciuri , dar avand musafiri trebuia sa-i omenesc si cu ceva dulce .Daca stiam ca e atat de simplu de preparat si atat de gustos , desi nu e Tiramisu reţeta originală, demult ma dadeam la tiramisu ! Multumesc mult Silvioarei de la care m-am inspirat .

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 1  crema mascarpone  [400 gr]
  • 1 crema branza fagaras
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 tuburi frisca
  • 2 plicuri capucino
  • 2 linguri ness
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml lichior tiramisu
  • 100 ml wiskey
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o portocala
  • ciocolata granule

 

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta cu frisca:

Tiramisu reţeta cu frisca



  1. frisca se amesteca usor cu zaharul vaniliat , mascarpone si crema fagaras[ am preparat 2 tavi si nu am avut suficient mascarpone ,dar e ok si cu plus de crema fagaras].

  2. se prepara un sos din ness , capucino , apa fierbinte , zahar , esenta rom si alcoolicele ;se lasa la racit .

  3. am tapetat o tava cu folie alimentara transparenta si am inceput sa ,, cladesc '' tiramisu : se trece rapid piscotul prin sosul dulce , se pune un rand de piscoturi pe fundul tavii apoi se ,,tencuieste '' cu crema de frisca si branza , si tot asa pana ti se termina compozitia , ultimul rand fiind de crema .

  4. decorati cu coaja rasa de portocala + ciocolata granule .

  5. dati la rece pana in momentul servirii [ eu am pus la congelator , vara e grozav servit asa ]

 

TIPS-URI

1

la al 2-lea tiramisu am pus frisca lichida batuta si a iesit si mai bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:03

si eu repede la o bucatica...ma primesti musafira ta

Corinuta 1

13.10.2010, 11:29

nadina73 1

13.10.2010, 12:24

am venit si dupa desert5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de mazare cu spanac

de oanapl 6

ieri la 23:54

Farfalle cu măsline, în sos picant de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 18:43

Tartă cu mere

de Meea 4

ieri la 14:42

Crochete cu peste

de Rocsi 9

pe 18.10 la 21:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro