Pandispan cu afine

de gaby_duceag in Prajituri, 8 Iul 2013 | 7492 vizualizari

 

Un desert simplu, bun, aromat si de sezon, un desert pe care daca-l las pe masa si-l zaresc puii mei se servesc singuri si mi-e mai mare dragul sa-i vad cum papa cu placere.

Lor nu prea le plac prajiturile cu creme , dulci si grase, dar eu mai simt nevoia uneori sa mai pacatuiesc si cu d-alea… (uneori a se citi mereu :))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina +2 linguri pentru pudrat fructele
  • 5 linguri zahar
  • 200 gr afine
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita zeama lamaie

nota: poti folosi in loc de afine – mure, visine, cirese, zmeura, fragi.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu afine:

Pune afinele intr-un bol si pune peste ele faina. Amesteca usor si lasa-le deoparte pana pregatesti compozitia de pandispan.


Separa albusurile de galbenusuri.


Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul. Nu te opri din mixat decat atunci cand zaharul e diluat COMPLET! are o textura fina si se tine “scai”:))) de paletele mixerului.


Preincalzeste cuptorul!


Adauga galbenusurile si faina cernuta, omogenizeaza usor adaugand treptat uleiul. Pune si afinele, zeama si coaja de lamaie si amesteca usor usor incorporandu-le in toata compozitia.


Unge o tava termorezistenta cu unt, tapeteaza cu zahar (scutura apoi tava sa elimini surplusul de zahar) si toarna compozitia.


Niveleaza si baga tava la cuptor. Coace la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.


Eu l-am glazurat cu putin fondant de trandafir. Il poti pudra cu zahar sau il poti lasa asa, nu e neaparat necesar sa-l glazurezi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

babi5 1

15.12.2013, 15:11

claudiaO 1

18.12.2013, 17:42

BUN

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 16:16

cat de bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan