Pandispan cu fructe si crema fina de branza

de diaconta in Prajituri, 17 Mar 2016 | 1770 vizualizari

 

O prăjitură simplă dar foarte gustoasă.
Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri, puse la păstrare dupa reţeta de aici.
Dar apoi m-am gândit că i s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pandişpan:

  • 7 oua
  • 350 g zahar
  • 320 g faina
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Un borcan mare de vişine pentru prajituri

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri smântâna grasa

Ingrediente crema de fructe de padure:

  • 200 g afine congelate
  • 50 g zmeura congelata
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml sirop de la visine
  • 2-3 linguri crema de brânza

Mai avem nevoie de sirop de visine pentru însiropat blatul.

Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe si crema fina de branza:

Am pregatit mai întâi pandispanul.


Am separat albusurile de galbenusurile oualor.


Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.


Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele.


Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o.


Peste spuma de albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.


Va trebui sa amestecati foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.


Am adaugat vanilia si coaja de lamâie.


Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de sirop.


Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura la 180 de grade.


Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.


Am pregatit crema de brânza.


Am mixat frisca si smântâna ,am adaugat mascarponele si zaharul.


Am pus-o la frigider.


Cât s-a copt blatul,am pregatit crema de fructe de padure.


Am amestecat fructele cu zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.


Le-am lasat sa fiarba pâna ce a scazut suficient încât sa se închege .


Am lasat sa se raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.


Am taiat blatul în doua si l-am însiropat cu sirop de visine, apoi am pus crema de fructe de padure.


Deasupra blatului am pus crema de brânza.


Am lasat la frigider câteva ore, a fost mult mai buna rece.


S-aveţi poftă !!!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe si crema fina de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

20.03.2016, 14:09

Multumesc Claudia

Constelatialeu 1

20.03.2016, 18:48

Bunaciune a`la Dia..

Catalina L 1

20.03.2016, 20:20

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu gem de prune_Lumia