Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua- 6 buc
  • zahar- 200 gr
  • faina- 200 gr
  • ulei- 4 linguri
  • praf de copt- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • migdale- 100 gr
  • stafide- 100 gr
  • crema de whisky- 2 linguri
  • esenta de rom- o lingura
  • Glazura:
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • smantana pentru frisca- 50 ml
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata:



  • Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky






  • Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.




  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.




  • Amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data.




  • La final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt.




  • Tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia




  • Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii.




  • Dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte.




  • Turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Oana 1

29.04.2015, 11:38

A fost foarte aromat, de la stafidele "imbatate"

mirela0911 1

29.04.2015, 12:57

Ce minunatie!

Bya Ralu 1

05.05.2015, 14:00

hmmmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu stafide si ciocolata la masina de paine