Pandispan insiropat cu glazura de cacao

de Giana in Prajituri, 3 Mai 2014 | 12056 vizualizari

 

Un pandispan dulce, aromat si foarte pufos.

 

INGREDIENTE

Pandispan:

  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar (250 g)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana cu faina
  • nuci, alune si migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocale sau vanilie

Glazura:

  • 1/2 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan insiropat cu glazura de cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.


Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.


La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.


Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.


Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.


Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan insiropat cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Giana 1

05.05.2014, 17:46

Este cel mai pufos si afanat chec pe care l-am incercat pana acum.

lucy2002 1

08.05.2014, 16:15

Buna reteta !
O sa incerc si eu

Giana 1

08.05.2014, 16:34

Lucy, ai grija la cantitatea de zahar pt ca este foarte dulce. Noua ne place asa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure