Panna cotta cu sos de capsuni

de Criss in Dulciuri, 12 Iun 2016 | 865 vizualizari

 

Panna cotta este un desert italian, la fel de cunoscut si apreciat precum e si tiramisu. Pe langa faptul ca se face foarte repede si foarte usor, e delicios si racoritor, De aceasta data am ales sa folosesc indulcitorul green sugar, pentru ca vroiam sa particip la un concurs. M-am razgandit intre timp....si m-am retras.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: -400 ml smantana pentru frisca -80 ml lapte -1 plic gelatina Dr.Oetker -75 g zahar (eu am folosit 15 stickuri green sugar) Sos de capsuni -250 g capsuni -2 stickuri green sugar (sau 2 linguri zahar) -1 lingurita gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Se hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa. Smantana pentru frisca, laptele, indulcitorul sau zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un vas, la foc mic si se amesteca pana ajunge aproape de punctul de fierbere (dar nu trebuie sa fiarba). Se ia vasul de pe foc, se lasa cateva minute sa se mai raceasca putin, apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana cand toata gelatina s-a dizolvat. Panna cotta se toarna in 4 pahare sau cescute de cafea. Se lasa doua ore in frigider, dupa care se poate raspurna pe farfurie. Pentru a iesi mai usor, cana se scufunda in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe o farfurie si se lasa asa. In cateva minute va aluneca frumos pe farfurie.

Pentru sos, se pun capsunele cu indulcitorul sau zaharul intr-un bol si se paseaza cu blenderul vertical. Sosul se toarna in farfurii peste panna cotta. Sau, se infierbanta si se adauga o lingurita de gelatina hidratata in apa, apoi jeleul se toarna in pahare peste panna cotta. Indiferent care varianta o alegeti, sunt delicioase ambele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

13.06.2016, 08:48

Tare bun ce ai făcut!

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:38

Tare buna si aromata

oanapl 1

19.06.2018, 22:57

Cred ca e delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chocolate crinkles