Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 11640 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Unu, aveam niste mascarpone care trebuia executat, doi, daca tot a fost darnic nenea Delaco, de ce sa nu fac niste papanasi, imi zic eu mie.....

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 140 g branza pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 250 g mascarpone de la Prodlacta
  • 3 oua
  • 1 pliculet finesse bourbon-vanillia
  • 1/2 praf de copt cu sofran
  • 3 linguri de zahar
  • 300 g faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • dulceata de fragi
  • dulceata de afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.

Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care o sa-l luam cu lingura sa-l punem la prajit.

Punem o tigaie pe foc, o lasam sa se incinga, punem uleiul si apoi adaugam papanasii formati cu lingura, nu-i facem foarte mari ca sa poate sa se prajeasca si-nauntru, sa nu ramana aluat crud. Dupa ce s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa eliminam surplusul de ulei. Apoi asezam cate 3 pe o farfurioara, adaugam dulceata, sa fie sa se ajunga si smantana, servim cu pofta.

TIPS-URI

1

pentru ca si deoarece pofta e mare si ei sunt buni calzi,n-am prajit decat pentru 3 portii restul mai maine,ca sa nu ne ingrasam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Oana 1

29.04.2015, 13:12

Buni papanasi ai facut!

Panacris 1

29.04.2015, 19:17

DIANA B 1

11.07.2015, 08:32

Cam prea deliciosi ...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu smantana si dulceata