Papanasi cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 3598 vizualizari

 

Unu, aveam niste mascarpone care trebuia executat, doi, daca tot a fost darnic nenea Delaco, de ce sa nu fac niste papanasi, imi zic eu mie.....

 

INGREDIENTE

  • 140 g branza pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 250 g mascarpone de la Prodlacta
  • 3 oua
  • 1 pliculet finesse bourbon-vanillia
  • 1/2 praf de copt cu sofran
  • 3 linguri de zahar
  • 300 g faina
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • dulceata de fragi
  • dulceata de afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana:

Intr-un castron punem mascarponele,branza pufoasa,ouale,zaharul si vanilia,omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.


Separat cernem faina si o amestecam cu praful copt,apoi o adaugam peste amestecul de branza si mascarpone. Obtinem un aluat usor moale,pe care o sa-l luam cu lingura sa-l punem la prajit.


Punem o tigaie pe foc, o lasam sa se incinga, punem uleiul si apoi adaugam papanasii formati cu lingura, nu-i facem foarte mari ca sa poate sa se prajeasca si-nauntru, sa nu ramana aluat crud. Dupa ce s-au rumenit ii scoatem pe un servetel sa eliminam surplusul de ulei. Apoi asezam cate 3 pe o farfurioara, adaugam dulceata, sa fie sa se ajunga si smantana, servim cu pofta.

 

TIPS-URI

1

pentru ca si deoarece pofta e mare si ei sunt buni calzi,n-am prajit decat pentru 3 portii restul mai maine,ca sa nu ne ingrasam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu mascarpone si branza pufoasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Oana 1

29.04.2015, 13:12

Buni papanasi ai facut!

Panacris 1

29.04.2015, 19:17

DIANA B 1

11.07.2015, 08:32

Cam prea deliciosi ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure