Papricas de cartofi (de post)

de babi5 in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 11490 vizualizari

 

O mancare usoara, zic ca este si sanatoasa. Se prepara usor, repede si mie imi place tare mult cu niste salata alaturi sau muraturi de ce nu?? daca au mai ramas de peste iarna in camara.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei galbeni (sau rosu )
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • cimbru
  • frunze patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi (de post):

Se curata ceapa, ardeiul si cartofii. Ceapa o tocam marunt si ardeiul de asemenea. Apoi intr-o cratita (eu am folosit una de 3 l) se pune uleiul, ceapa tocata, usturoiul si ardeiul cu putina apa si lasam sa se caleasca. Adaugam 1 lingurita de boia, apoi adaugam cartofii taiati in patru  si lasam putin sa se perpeleasca cu ceapa si ardeiul. Potrivim de sare, piper, cimbru, apoi adaugam 1 litru de apa calda si lasam sa fiarba la foc domol 30 minute. Asezonam  cu patrunjel verde si mincarica este gata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 Se serveste calda cu o salata asortata linga

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata