Papricas de cartofi (de post)

de babi5 in Mancaruri de post, 3 Apr 2014 | 6146 vizualizari

 

O mancare usoara, zic ca este si sanatoasa. Se prepara usor, repede si mie imi place tare mult cu niste salata alaturi sau muraturi de ce nu?? daca au mai ramas de peste iarna in camara.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. cartofi
  • 3 cepe mari
  • 2 ardei galbeni (sau rosu )
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • boia
  • cimbru
  • frunze patrunjel
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi (de post):

Se curata ceapa, ardeiul si cartofii. Ceapa o tocam marunt si ardeiul de asemenea. Apoi intr-o cratita (eu am folosit una de 3 l) se pune uleiul, ceapa tocata, usturoiul si ardeiul cu putina apa si lasam sa se caleasca. Adaugam 1 lingurita de boia, apoi adaugam cartofii taiati in patru  si lasam putin sa se perpeleasca cu ceapa si ardeiul. Potrivim de sare, piper, cimbru, apoi adaugam 1 litru de apa calda si lasam sa fiarba la foc domol 30 minute. Asezonam  cu patrunjel verde si mincarica este gata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Se serveste calda cu o salata asortata linga

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

03.04.2014, 17:17

o bunatate! mi-a adus aminte de bunica mea, tare bun il mai facea!

Constelatialeu 1

03.04.2014, 17:23

Rocsi 1

03.04.2014, 19:53

Sa stii ca vin la masa ca este prea bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L