Papricas de porc cu galuste

de T I M E A in Porc, 15 Mar 2013 | 16716 vizualizari

 

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Spalam carnea si o taiem cubulete.


Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.


Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.


Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)


Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.


Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.


Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.


Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.


Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.


Servim cald cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

In loc de pasta de gogosari sau pasta de ardei rosii putem folosi ardei rosu proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

iri_iri 1

30.03.2015, 10:39

Rahela Velicu 1

15.06.2016, 16:17

de facut!

kytz 1

12.01.2017, 07:07

Tare bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu galuste din faina