Papricas de porc cu galuste

de T I M E A in Porc, 15 Mar 2013 | 26253 vizualizari

 

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • Galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Spalam carnea si o taiem cubulete.

Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins. 

Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.

Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)

Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper. 

Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina. 

Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.

Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.

Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.

Servim cald cu muraturi.

TIPS-URI

1

In loc de pasta de gogosari sau pasta de ardei rosii putem folosi ardei rosu proaspat

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paprikas de porc