Paprikas (secuiesc) de pui

de cristinutanicolita in Pui, 4 Sep 2014 | 2162 vizualizari

 

O mancarica gustoasa care merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 2 pui
  • 75 ml ulei
  • 2 cepe
  • o lingurita boia dulce
  • 5 pahare de apa
  • 5 linguri pasta de tomate
  • patrunjel
  • sare si piper
  • Pt galuste:
  • 250 g faina
  • un ou
  • 125 ml lapte
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas (secuiesc) de pui:

Puii se curata, se spala si se taie in bucati, care, apoi se presara cu sare si se prajesc in uleiul incins. Dupa aceea se scot si se pun intr-un vas. In uleiul ramas se pune la prajit ceapa taiata marunt, lasand-o sa se prajeasca pana devine aurie. Se adauga boiaua, piper si sare dupa gust, se stinge cu apa, apoi se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc moderat.


Intre timp se pregatesc galustele. Oul se sparge, se adauga laptele, sarea si se bate bine; dupa aceea se pune faina, amestecand continuu. Se obtine o coca, care se bate bine cu lingura, pana cand in ea apar bule de aer. Din aceasta compozitie se taie, cu lingura, bucati lunguiete carora li se da drumul intr-o oala cu apa clocotita si sare. Dupa ce s-au pus toate galustele, se acopera oala cu un capac, se lasa sa fiarba incet, pana ce galustele se ridica deasupra apei. Apoi se scot, se pun intr-o strecuratoare si se racesc sub jet de apa rece. Galustele se adauga la carnea cu sos,s e adauga si pasta de rosii si se mai lasa 5-10 min. La final se adauga patrunjelul taiat marunt.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas (secuiesc) de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MOKUSKA 1

05.09.2014, 09:44

Foarte bun

Gherca Daniela 1

05.09.2014, 12:48

Rocsi 1

05.09.2014, 19:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paprikas de pui cu galuste - la Multicooker