Paratha

de adnia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2123 vizualizari

 

Paratha este un soi de "sandwich" din 2 foi de lipii umplute cu cartofi si condimente, care se serveste cu iaurt gras si salata. asadar, n-are ce sa nu fie minunat, nu?

 

INGREDIENTE

  • Pt. lipii avem nevoie de:
  • -3 linguri faina de linte
  • -50 ml apa calduta
  • -putina drojdie proaspata
  • -sare
  • -faina de grau cat cuprinde
  • Pt. umplutura avem nevoie de:
  • -2 cartofi medii
  • -ceapa verde (2 fire)
  • -usturoi verde (1 fir)
  • -sare, piper
  • Pt. decor:
  • -1 iaurt gras tip grecesc (mic)
  • -salata de rosii si patrunjel (eu am pus macris de padure)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paratha:

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde.


Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati se taie cuburi mici, care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat, se scurge apa si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs. Separat se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o craticioara si se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Se toarna prajeala peste cartofi si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Daca e nevoie se mai adauga condimente (eu am mai pus chili).


Revenim la lipiile noastre: aceste ne vor servi ca si hainute pt umplutura de cartofi. Se aseaza o foaie subtire de aluat pe planseta, se adauga umplutura de cartofi, avand grija sa nu punem si pe marginile aluatului. Apoi urmeaza sa suprapunem si cea de-a doua foaie (ca la placinta). Marginile aluatului se sigileaza cu apa. In acest moment, paratha e gata de copt intr-o tigaie de teflon.


Puteti opta pt. o coacere simpla, fara ulei, sau puteti adauga 2-3 linguri ulei de masline (eu am ales a doua varianta). Se coace pe ambele parti pana se rumeneste.


Se scoate pe farfurie si se serveste cu iaurt gras si salata.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paratha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adnia 1

02.01.2013, 14:57

este gustoasa, intr-adevar...e o paine mai speciala!

Rocsi 1

02.01.2013, 19:28

Mmmm ce buna trebuie sa fie

adry88 1

03.01.2013, 11:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34