Parfait de banane cu ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 10 Iul 2012 | 2102 vizualizari

 

Un desert ideal pentru zilele caniculare !!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 lingura rom ( sau esenta de rom)
  • 2 banane
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 40 g ciocolata rasa
  • 500 ml frisca
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de banane cu ciocolata:

Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.


In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .


Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.

Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. Se rastoarna parfaitul pe un platou, apoi se taie felii.


Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de banane cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Maria68 1

11.07.2012, 10:10

Multumesc pentru comentarii si aprecieri

laura_n 1

11.07.2012, 14:13

Maria, m-ai innebunit cu asta, arata bestial

Maria68 1

12.07.2012, 10:56

Ma bucur mult Laura, ca-ti place!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni