Desert cu frişcă şi fructe de pădure

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 3586 vizualizari

 

Un desert special intr-o zi speciala, 1 Martie!

Am incercat sa pregatesc ceva in armonie cu semnificatia zilei, m-am bazat pe simbolul alb-rosu al martisorului. De asemenea, am vrut sa fie un desert usor, cu aroma de primavara.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi,
  • 200 ml frisca lichida,
  • fructe de padure congelate (afine, coacaze, mure, zmeura, capsuni, visine),
  • 8 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 ml apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frişcă şi fructe de pădure:

Am pregatit intai frisca si am lasat-o la rece.



Apoi am facut siropul din 100 ml apa, 1/2 esenta de vanilie si 4 linguri de zahar. Le-am pus pe foc 5 minute si am amestecat pana cand s-a topit complet zaharul, apoi am lasat la racit.



Fructele de padure le-am scos din congelator cam cu 2 ore inainte de a prepara desertul. Le-am pus intr-un castron si am adaugat peste ele 1/2 esenta de vanilie, 1 zahar vanilat si 4 linguri de zahar.



Am ales sa servesc acest desert direct in pahare pentru ca am vrut sa ofer martisoare dulci la fiecare si mi s-a parut o idee super.



Am pus in pahar 1 piscot rupt in doua, l-am insiropat, apoi am adaugat frisca, fructe si sos de la fructe (datorita zaharului fructele lasa un sirop delicios atunci cand se decongeleaza). Am repetat operatiunea cu inca un piscot insiropat, frisca si fructe.



La final am decorat cu frisca si am ales cateva fructe delicioase pentru a orna.



Nu ramane decat sa legati un snur de martisor la pahar si il oferiti cu drag celor apropiati. Este un cadou foarte apreciat.



La multi ani de Martisor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu frişcă şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

05.03.2011, 10:13

Cris, a fost tare bun, cred ca il repet pe 8 martie Stai cu ochii pe el sa-l prinzi

adry88 1

11.06.2011, 17:57

tare bun

Dana_Retetegg 1

11.06.2011, 22:28

merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata