Parfe cu ciocolata alba

de lilik in Dulciuri, 28 Aug 2012 | 4477 vizualizari

 

Un desert cremos,racoros dar mai ales delicios...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu ciocolata alba:

Separam albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare si 2 picaturi zeama de lamaie.

Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si 10 linguri de apa,apoi punem pe foc mic.Siropul obtinut il punem fierbinte peste albusuri ,mixand in continuare pana obtinem o bezea tare.

In alt vas punem galbenusurile si incepem sa le mixam.Intre timp facem alt sirop din 100 gr zahar si 10 linguri de apa,pe care il punem fierbinte peste galbenusuri ,mixand in continuare pana se racesc si obtinem o crema albicioasa.

Punem ciocolata la topit cu 100 ml smanatana pt frisca,cand este gata dam deoparte si lasam sa se raceasca,timp in care mixam restul de smantana cu zaharul vanilat si zaharul pudra.

Adaugam ciocolata topita peste crema de galbenusuri,amestecam usor apoi punem frisca treptat si bezeaua.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena,apoi punem intr-o forma de chec si daca ne ramane punem in alt vas si acoperim cu folie transparenta.

Dam la congelator o noapte apoi servim dupa plac.

Eu am facut putin sosulet de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata