Pariziene cu crema de vanilie

de Criss in Dulciuri, 19 Feb 2014 | 13139 vizualizari

 

Azi va aduc aceste cornuri pufoase, aromate, umplute cu crema de vanilie. Din pacate nu sunt deloc dietetice. :D Dar mai nou gatesc cate doua feluri de mancare, Dukan si ne-Dukan si la fel si deserturi, ca sa nu raman eu doar cu poftele. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -70 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • -4 oua
  • -180 g zahar
  • -400 ml lapte
  • -80 g faina
  • -2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de vanilie:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.


Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de crema, se pliaza si se preseaza cu gedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.


Pentru crema


Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa budinca sa se raceasca, dupa care se pot umple cornurile.


Se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se mai lasa 15 minute dupa care se pun in cuptor. Se coc 30-35 minute, pana se rumenesc. Partea proasta e ca din unele cornuri mi-a curs umplutura, insa tot a ramas suficienta.


Foarte bune si pufoase. Totusi mie varianta cu mere mi-a placut cel mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 00:59

grozave

Criss 1

15.05.2014, 15:14

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!