Pariziene cu crema patisera

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 5875 vizualizari

 

Am vazut chestiile astea la diana_k si tare mi-au placut......eu am folosit decat 1/2 din cantitati,ca sa nu ne ingrasam...:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 500-600 g faina si 2-3 linguri pentru infainat blatul de lucru
  • 110 g zahar tos
  • 65 g unt topit
  • 300 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • Crema patisera
  • 400 ml lapte
  • 125 g zahar brun
  • 2 linguri amidon de la Dr.otker
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 g unt
  • 1 plic de finnes bourbon vanilie
  • Pt.uns
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15 min.Dupa ce a crescut adaugam restul de zahar,coaja de lamaie,untul topit si incepem sa amestecam bine,turnand restul de lapte caldut.daca e nevoie mai adaugam faina,aluatul nu trebuie sa fie nici moale,dar nici foarte tare.Se acopera vasul cu un prosop si se las ala crescut cca 1 ora.Dupa ce  a crescut impartim aluatul in 12 bucati.

Crema patisera : cat sta la crescut aluatul ne apucam sa facem crema. Intr-o cratita cu fundul dublu amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece. Separat zaharul cu galbenusurile le mixam cateva minute, adaugam restul de lapte  si omogenizam. Turnam mixtul obtinut peste amidon, adaugam si zeama de lamaie si punem cratita pe foc, amestecam pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem cratita de pe foc, adaugam vanilia bourbon, lasam sa se raceasca un pic si apoi incorporam untul, omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Dupa ce am impartit aluatul in 12 bile,intindem fiecare bila,pe jumatate din aluat punem crema iar cealalta jumatate o franjuram,rulam si obtinem o pariziana,se vede mai bine in fotografie cum se procedeaza.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit.

Se tin la cuptor cca 20 min,pana incep sa se rumeneasca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

daniastefania 1

01.03.2015, 18:23

Bune! Ar merge cantitate dubla!

mirela0911 1

03.03.2015, 13:27

Ce bune or mai fi fost!

Lina24 1

28.01.2016, 10:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post