Pariziene cu crema patisera

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 1985 vizualizari

 

Am vazut chestiile astea la diana_k si tare mi-au placut......eu am folosit decat 1/2 din cantitati,ca sa nu ne ingrasam...:)))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 25 g drojdie proaspata
  • cca 500-600 g faina si 2-3 linguri pentru infainat blatul de lucru
  • 110 g zahar tos
  • 65 g unt topit
  • 300 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
  • Crema patisera
  • 400 ml lapte
  • 125 g zahar brun
  • 2 linguri amidon de la Dr.otker
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 g unt
  • 1 plic de finnes bourbon vanilie
  • Pt.uns
  • 1 galbenus de ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema patisera:

Aluat : Cernem faina intr-un castron,facem o adancitura in mijloc si punem drojdia sfaramata,cu o linurita de zahar si un praf de sare,amestecam cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 15 min.Dupa ce a crescut adaugam restul de zahar,coaja de lamaie,untul topit si incepem sa amestecam bine,turnand restul de lapte caldut.daca e nevoie mai adaugam faina,aluatul nu trebuie sa fie nici moale,dar nici foarte tare.Se acopera vasul cu un prosop si se las ala crescut cca 1 ora.Dupa ce a crescut impartim aluatul in 12 bucati.


Crema patisera : cat sta la crescut aluatul ne apucam sa facem crema. Intr-o cratita cu fundul dublu amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece. Separat zaharul cu galbenusurile le mixam cateva minute, adaugam restul de lapte si omogenizam. Turnam mixtul obtinut peste amidon, adaugam si zeama de lamaie si punem cratita pe foc, amestecam pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem cratita de pe foc, adaugam vanilia bourbon, lasam sa se raceasca un pic si apoi incorporam untul, omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca.


Dupa ce am impartit aluatul in 12 bile,intindem fiecare bila,pe jumatate din aluat punem crema iar cealalta jumatate o franjuram,rulam si obtinem o pariziana,se vede mai bine in fotografie cum se procedeaza.Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit.


Se tin la cuptor cca 20 min,pana incep sa se rumeneasca .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

daniastefania 1

01.03.2015, 18:23

Bune! Ar merge cantitate dubla!

mirela0911 1

03.03.2015, 13:27

Ce bune or mai fi fost!

Lina24 1

28.01.2016, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post