Pariziene cu crema de vanilie

de Criss in Dulciuri, 19 Feb 2014 | 23009 vizualizari

 

Azi va aduc aceste cornuri pufoase, aromate, umplute cu crema de vanilie. Din pacate nu sunt deloc dietetice. :D Dar mai nou gatesc cate doua feluri de mancare, Dukan si ne-Dukan si la fel si deserturi, ca sa nu raman eu doar cu poftele. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -70 g zahar
  • -200 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • -4 oua
  • -180 g zahar
  • -400 ml lapte
  • -80 g faina
  • -2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu crema de vanilie:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna drojdia, untul topit cu laptele si zaharul si oul batut. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura, dupa care se framanta cu mana tot in castron. Se acopera castronul cu o folie peste care se aseaza un prosop si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora, aluatul isi va dubla volumul. Se imparte in 16 bucati cat de cat egale. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, pe mijloc se pune o lingura de crema, se pliaza si se preseaza cu gedetele pentru a se lipi aluatul, iar cealalta jumatate se taie in fasii care se infasoara peste partea lipita.

Pentru crema

Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa budinca sa se raceasca, dupa care se pot umple cornurile.

Se pun in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se mai lasa 15 minute dupa care se pun in cuptor. Se coc 30-35 minute, pana se rumenesc. Partea proasta e ca din unele cornuri mi-a curs umplutura, insa tot a ramas suficienta.

Foarte bune si pufoase. Totusi mie varianta cu mere mi-a placut cel mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema patisera