Pariziene cu dulceata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Feb 2015 | 690 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de-a lui Merisor. Nu au iesit la fel de aspectuoase ca ale ei, dar au iesit foarte bune. Am facut cate unul pentru fiecare din casa, doua cu capsuni si trei cu cirese.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou + un albus;
  • doua linguri zahar;
  • 50g unt (65% grasime) tinut la temperatura camerei;
  • doua linguri ulei;
  • 150 ml lapte;
  • 375g faina;
  • un plic „Garant pentru aluaturi dospite” de la Dr.Oetker;
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie.
  • Pentru umplut:
  • circa 10 linguri de dulceata.
  • Pentru uns:
  • un galbenus;
  • doua linguri lapte.
  • Optional: o lingura de zahar pentru a presara pe deasupra.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dulceata:

Se pune faina cernuta intr-un castron si se amesteca cu garantul pentru aluaturi dospite.


Intr-un alt castron se freaca oul intreg si albusul (galbenusul va fi folosit la ungerea parizienelor) impreuna cu zaharul, sarea si esenta, dupa care se adauga untul putin moale, tinut la temperatura camerei. Apoi se dilueaza compozitia cu putin lapte caldut.


Se face o adancitura la mijlocul fainii si se pun ingredientele diluate in ea.


Cu restul de lapte caldut se clateste castronul in care au fost diluate ingredientele. Se amesteca faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.


Se framanta un aluat nu prea tare, care se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite. Se acopera aluatul si se lasa 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.


Dupa acest timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in 5 parti aproximativ egale, care se vor intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare pe masa de lucru unsa cu ulei. Se cresteaza la unul dintre capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat se pun doua linguri de dulceata. Se ruleaza incepand de la capatul cu dulceata spre fasii, iar marginile laterale se baga pe dedesupt pentru a nu iesi umplutura. Apoi parizienele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule, se presara zahar peste ele si se baga la cuptor pana trec de testul scobitorii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

21.02.2015, 15:42

Bune !!! Frumoasa prezentare

Rocsi 1

21.02.2015, 22:12

Vin la papat!

iri_iri 1

07.04.2015, 01:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dulceata de nuci verzi