Pariziene cu gem de gutui

de merisor in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 15188 vizualizari

 

Am vazut ca multi bucatarasi au facut aceste cornuri minunate, asa ca le-am incercat si eu.
Au iesit foarte pufoase si bune!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 ou + 1 albus
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr unt(65% grasime)
  • 4 linguri ulei
  • 300 ml lapte
  • 750 gr faina
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite(2x32 gr)
  • 1 lingurita sare
  • esenta de portocala

Pentru umplut:

  • 750 gr gem de gutui

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu gem de gutui:

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite.


Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin lapte caldut.


Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem ingredientele diluate in ea.


Cu restul de lapte caldut clatim vasul in care am diluat ingredientele.


Incepem sa amestecam faina cu ingredientele din mijloc, adaugand treptat si restul de lapte caldut, alternand cu uleiul.


Framantam un aluat nu prea tare, se va simti foarte pufos datorita garantului pentru aluaturi dospite.


Acoperim aluatul si il lasam 30 de minute la crescut, la loc caldut, timp in care isi va dubla volumul.


Dupa acest timp, impartim aluatul in 12 parti aproximativ egale, pe care le vom intinde cu sucitorul in forme dreptunghiulare.


Crestam la unul din capetele dreptunghiurilor fasii late de 1 cm, iar la celalalt capat intindem cate 1 lingura de gem.


Rulam incepand de la capatul cu gem spre fasii, avand grija sa pream marginile laterale pentru a nu iesi gemul.


Ungem parizienele pe deasupra, cu galbenusul amestecat cu lapte, cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute la 180 de grade.


Sunt foarte bune atat calde cat si reci si mai ales luate la pachet la scoala sau la serviciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

madi_marin 1

25.01.2014, 10:11

foarte frumoase!

merisor 1

25.01.2014, 10:41

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava