Pariziene cu varza

de Criss in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2014 | 1248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -250 ml lapte
  • -1 cub drojdie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varza (cam 1 kg)
  • -sare, piper
  • -2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu varza:

Drojdia se pune in laptele cald in care am adaugat si zaharul si se lasa sa se umfle. Intr-un vas se pune faina, sarea si uleiul. Se amesteca, apoi se pune laptele cu drojdia si se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca o ora, timp in care isi va dubla volumul.


Varza se taie ca si pentru salata, se freaca cu putina sare si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se pune uleiul si putina apa si se caleste varza. Se adauga sare si piper. Daca va place, puteti adauga ceapa, morcovi sau marar in varza calita. Eu prefer varza calita simpla, doar foarte piperata.


Aluatul se imparte in 10 bile aproximativ egale, se intinde fiecare bila de aluat, se pune varza si se formeaza parizienele. Puteti sa le faceti si sub forma de placinta simpla sau cum va place voua.


Parizienele se ung cu galbenus de ou, deasupra se presara (optional) chimen si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Andreea Caroline 1

06.07.2014, 21:16

Criss 1

07.07.2014, 16:05

anca_rm 1

07.07.2014, 16:20

foarte bune trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte Ardelenesti