Parjoale

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 10 Mar 2015 | 4342 vizualizari

 

Delicioase,gustoase si noua ne plac tare mult,mai ales cu sosul dulce al Timeei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • 50 gr de pesmet
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru prajit:
  • ulei
  • 100 gr de pesmet
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Painea se inmoaie in apa rece si se stoarce.  Intr-un bol adaugam : carnea tocata, ouale, ceapa calita, painea, usturoiul pisat, 50 gr pesmet, condimentam cu sare si piper dupa gust apoi amestecam bine compozitia pana devine omogena.

Formam parjoalele, ca si chiftelele, doar ca sunt mai mari si plate.Se trec prin pesmet apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins la prajit.Se scot pe hartie absorbanta , apoi se aseaza pe platou.

TIPS-URI

1

Se decoreaza cu verdeata si legume, dupa preferinta.

2

Se pot servi cu sos de legume, garnituri, salate, mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui