Parjoale cu salata

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Feb 2017 | 4322 vizualizari

 

 Mult imi plac mie parjoalele. Dupa carnatii de casa, sunt in topul preferintelor mele. Cum nu am mai mancat de multisor, m-am pus pe treaba. Sa nu fie masa extrem de consistenta, am renuntat la garnitura de carbohidrati si am servit cu salata!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 carne tocata amestec porc +vita
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1/2lingurita rasa cimbrisor uscat
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingura otet
  • lapte
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • salata verde
  • spanac 
  • rosii cherry 
  • ridichi rosii
  • ceapa rosie 
  • zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale cu salata:

  1. Curatati legumele.
  2. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul vertical de mana.
  3. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde.
  4. Eu mereu am in congelator carne tocata amestec vitel+porc, pregatita din carnea de la tara.
  5. Carnea tocata se amesteca cu legumele bine maruntite, sare, piper, cimbrisor, patrunjel verde + un ou.
  6. Daca aveti timp, (eu am avut), lasati amestecul de carne sa se odihneasca la frigider, macar o ora.
  7. Din celelalte doua oua bine batute, faina, sare, otet, preparati o maia asemanatoare cu aluatul pentru clatite, pe care o diluati cu lapte pana are consistenta unei smantani groase.
  8. Otetul adaugat in aceast amestec va ajuta ca crusta sa fie mai crocanta.
  9. Formati din carne chiftele pe care le ovalizati si aplatizati.
  10. Puneti ulei la incins, intr-o tigaie.
  11. Dati parjoalele prin faina, apoi prin amestecul cu oua si prajiti pe ambele parti, in ulei incins. 
  12. Scoateti parjoalele pe un platou cu servetel ca sa absoarba surplusul de ulei.
  13. Serviti parjoalele calde, cu garnitura preferata.
  14. Noi am ales sa le servim alaturi de o salata simpla cu salata verde, spanac verde, ceapa rosie, ridichi si rosioare, sare, acrita cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

A doua zi am pus parjoale cu chifla, mustar si castravete acru la pachetelul pentru servici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale cu salata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inimioare si pipotele cu cartofi natur si salata de vara