Pasca

de RuxyRux in Prajituri, 4 Mai 2013 | 5254 vizualizari

 

In fiecare an pasca e nelipsita de pe masa noastra pascala, de regula imi place mult cea traditionala, cu aluat de cozonac...si totusi preferintele mele din ultima perioada m-au adus la aceasta reteta cu foarte putin blat si multa branza cremoasa, nu am mai facut impletiturile deasupra, nu am adaugat nici faina si nici gris in compozitie, caci asta ar fi insemnat din nou mai mult aluat. A iesit o pasca exact pe gustul meu, cu un blat subtire pufos si crema delicioasa spumoasa de branza din belsug.
Paste fericit va doresc cu liniste in viata si in suflet!

 

INGREDIENTE

Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html


Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana.


Eu am avut doua tavi de tarta intinse si o forma inalta culinara cu inel , pe care am folosit-o pentru pasca mai mare.


Preparam din timp umplutura:


Amestecam branza cremoasa cu cea scursa, apoi cu smantana, zaharul si aromele, la sfarsit adaugam galbenusurile si albusurile batute spuma.


Adaugam compozitia peste aluat si mai lasam pentru 30 de minute la odihnit.


Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 sau 50 de minute. Pasca mare va sta mai mult, in jur de 1 ora si 15 minute. Ca sa nu se arda o vom acoperi deasupra cu o foaie de copt.


Chiar daca vi se pare ca nu e bine intarita si ca se misca daca o scuturati usor cand se va raci se va intari atat cat este nevoie.


Este o pasca minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

05.05.2013, 23:41

Multumesc Mirela...Paste Fericit si tie scumpa mea!

camelia75 1

06.05.2013, 08:55

Super delicios!!!

reisnaor_2006 1

08.04.2014, 10:55

delicioasa,vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce si ciocolata