Pasca

de RuxyRux in Prajituri, 4 Mai 2013 | 7275 vizualizari

 

In fiecare an pasca e nelipsita de pe masa noastra pascala, de regula imi place mult cea traditionala, cu aluat de cozonac...si totusi preferintele mele din ultima perioada m-au adus la aceasta reteta cu foarte putin blat si multa branza cremoasa, nu am mai facut impletiturile deasupra, nu am adaugat nici faina si nici gris in compozitie, caci asta ar fi insemnat din nou mai mult aluat. A iesit o pasca exact pe gustul meu, cu un blat subtire pufos si crema delicioasa spumoasa de branza din belsug.
Paste fericit va doresc cu liniste in viata si in suflet!

 

INGREDIENTE

Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html

Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana.

Eu am avut doua tavi de tarta intinse si o forma inalta culinara cu inel , pe care am folosit-o pentru pasca mai mare.

Preparam din timp umplutura:

Amestecam branza cremoasa cu cea scursa, apoi cu smantana, zaharul si aromele, la sfarsit adaugam galbenusurile si albusurile batute spuma.

Adaugam compozitia peste aluat si mai lasam pentru 30 de minute la odihnit.

Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 sau 50 de minute. Pasca mare va sta mai mult, in jur de 1 ora si 15 minute. Ca sa nu se arda o vom acoperi deasupra cu o foaie de copt.

Chiar daca vi se pare ca nu e bine intarita si ca se misca daca o scuturati usor cand se va raci se va intari atat cat este nevoie.

Este o pasca minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

RuxyRux 1

05.05.2013, 23:41

Multumesc Mirela...Paste Fericit si tie scumpa mea!

camelia75 1

06.05.2013, 08:55

Super delicios!!!

reisnaor_2006 1

08.04.2014, 10:55

delicioasa,vreau si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandina