Pasca

de Corinuta in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 2792 vizualizari

 

Am facut pentru prima data Pasca. Pana acum faceam numai cozonac, in principiu prin zona noastra asa se obisbuieste de Pasti. Am incercat reteta Jamilei si a iesit o Pasca tare buna si aromata, desi am stiut de la bun inceput ca ma risc cu branza asta ce o gasesc eu aici! Nu imi pare rau ca am facut, desi nu arata chiar asa de frumos!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 cub drojdie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 500 g branza quark
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3-4 linguri gris
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Prima data pregatim aluatul: se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, apoi se adauga putin lapte si putina faina si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si coaja de lamaie. Separat se amesteca zaharul cu laptele caldut, untul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate, se adauga maiaua si vanilia si se framanta bine pentru circa 10 minute. Trebuie sa rezulte un aluat moale si lipicios, daca mai este nevoie adaugati faina sau lapte. Se acopera aluatul cu un prosop si se pune la dospit in  loc caldut pentru circa o ora.

Pentru umplutura eu am stors bine branza quark de zer, apoi am amestecat-o cu zaharul, ouale, stafidele, coaja de lamaie si vanilia. La sfarsit am adaugat si grisul si am amestecat bine.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua parti egale. Jumatate se intinde pe fundul unei tavi de tort cu margini detasabile, pe care in prealabil am tapetat-o cu hartie de copt. Cealalta jumatate de aluat se imparte in 3 parti egale din care formam 3 snururi lungi de aprox. 1 metru, iar apoi le impletim. La impletit am avut "ajutor" asa ca a iesit...cum a iesit! :D Impletitura de aluat se aseaza pe marginea tavii, iar in mijloc se pune umplutura.

Se unge pasca cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste. 

Se lasa sa se raceasca la loc caldut, iar apoi se pastreaza in loc racoros intr-o punga sau un recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am mai adaugat putin lapte si ulei la aluat deoarece la framantare mi s-a parut ca e mult prea tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat