Pasca a la Buni

de Gusti in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 11561 vizualizari

 

Pasca bunicii Maria de la Piatra Neamt este extraordinara efectiv...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 gr aluat de cozonac (preparat mai sus)
  • unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 gr smintina
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • un pumn de stafide
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca a la Buni:

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.


Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.


Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasind capetele ca sa se uneasca intre ele.


Se lasa sa creasca.


Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si cu 1/2 lingurita de sare.


Se adauga faina, smintina, vanilia, coaja rasa de lamiie si albusurile batute spuma.


Se toarna in tava, dar nu trebuie sa treaca peste marginea de aluat.


Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit dupa ce e scoasa din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca a la Buni" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 09:22

arata minunat

Geanina87 1

12.12.2013, 07:15

abstract01 1

17.06.2019, 22:11

foarte buna

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca in trei straturi